Kaos-Obalans = Mental utmattning

Jag är i totalt obalans idag, det känns inte bra helt enkelt. Jag har inte på hela helgen hunnit med att göra det jag ska göra, läsa allt som jag ska läsa, det är omöjligt nu att ta igen allt så det är bara att släppa det. Vilket absolut inte känns bra. Lägenheten är jättestökig nu, är 7 dagar sedan jag städade så fint. Disken är gigantisk. Min pojkvän skulle komma idag egentligen, men han kommer inte förrän imorgon istället. Det känns bara som kaos!

Jag är helt utmattad från igår och i förrgår, full med ångest över hur asocial jag har varit, igår var jag bättre social åtminstone. Har jag gjort bra intryck på de nya människorna jag träffat? Vill de träffa mig igen? Duger jag? Jag försöker kompensera det sociala och vad ska jag kalla det... ovetande om normala saker och ting med snygga coola kläder och häftiga make uper. Det verkar ju hjälpa lite, folk verkar intresserad i början, men räcker det i det stora hela? Folk kommer ju ändå tänka "Vad tyst hon är, vad blyg hon är, vad sur hon ser ut, hänger hon inte med alls? Vet hon inte vad det där är?"

Det var kul i Fredags, och jag borde ha stannat så, jag har gått över mina limits, vilken har nu resulterat i mental utmattning, jag vill inte göra något, bara vara och isolera mig själv och äta choklad. Jag bröt ihop en sväng tidigare idag, satt och grät i duschen med en ilande huvudvärk. Funderar på allt som är fel, jag kan inte vara normal heller? Som alla andra menar jag, som majoriteten. Uttrycket normal är ganska fult ändå... Det är ju så svårt med människor. Men jag har en liten tröst i alla fall. Det finns en väldigt fin tjej i Stockholm, en Aspie. Hon är jättesnäll och lyssnar. Vi pratar nästan varje dag och jag önskar att vi bodde närmare varandra. Hon är bäst helt enkelt.

Nu ska jag göra ingenting och försöka rida ut stormen i mitt huvud.

Dagen igår

Igår, var jag ut med två tjejer, min pojkväns brors flickvän, vi kan kalla henne för Lisa, och hennes kompis  som vi kan kalla för Carina. 

Jag hade vaknat vid 11:00 igår, för att jag hade ont i halsen, klev och och drack en varm kopp te som lindrade bra. Vid klockan 14:30 skrev jag ett SMS till Lisa, och undra när på kvällen jag ska komma över till henne, klockan 15:15 får jag svar, att vi ska över till Carina klockan 17 och går därifrån till krogen sen. Jag blev såklart jättestressad, jag hade nyligen duschat och höll på att föna håret. Jag skulle hinna sminka mig och äta middag på 1 timme och 45 minuter. Jag började stressa på, men fick efter en halvtimme veta att de hade ändrat till 18:00 istället. I slutändan åkte vi inte till Carina förräns 18:30 för att Lisa hjälpte mig att fixa håret innan vi åkte.

Väl där, så satt vi bara och prata en massa, och klockan blev 00:10 innan vi gick ut. De andra ville inte går för tidigt, för de ville inte att det skulle vara för lite folk där inne, då skulle det tydligen inte vara nå roligt. När vi kom fram, så var det en ganska lång kö, tog ca 20 minuter att komma in. Det var inte speciellt skönt att stå ute i -10. När vi var där inne gick 10 minuter åt till att de andra två skulle gå på toa, och sedan 15 minuter till att beställa varsin drink i baren, och sedan 5 minuter till att dricka upp den. Sen blev det lite dansande, de skulle prompt gå in till mitten av dansgolvet, så vid varannan svängning man gjorde med kroppen så stötte man i någon annan. Det var inte speciellt roligt!

Sedan blev det något smått strul, Carinas pojkvän skulle tydligen komma till krogen också, men när han kom så var det fullsatt och han gav tillslut upp. Då ville inte Carina vara kvar längre och samtidigt så pratade Lisa med sin pojkvän i telefonen och han ville inte hämta oss klockan 3 då krogen stänger, så han kom 02:10 och hämtade oss. Det var en märklig kväll, väldigt strulig och stressig. Jag kände bara ett stort kaos i huvudet när jag kom hem....
Make up igår, det tog sin lilla tid!

Halloween partajet!

Oj oj, har inte hunnit med mig alls nu de senaste två dagarna. Var på Halloween party igår, jo gissa om jag satt tyst mestadels och tänkte på annat. Fast lite hängde jag ju med, och jag hade kul ändå. Det roliga är att det typ inte släppte loss något prat från mig riktigt förräns vi var på väg ut till krogen, då kom det en massa på en gång, och sen blev det tyst igen.

Jag tyckte det var ganska läskigt med alla människorna ute på krogen, och när vi kom in så blev jag "Oh shit vad folk!" Jag tittade runt hela tiden, vill alltid ha koll på vad som finns omkring mig annars känns det inte riktigt bra, men det är det ju inte helt enkelt att ha koll på ett sådant ställe. Det var riktigt svårt att släppa loss med dansandet till en början, jag kände mig stel och dum, men när jag såg hur dum alla andra såg ut var jag ju ändå bara en i mängden liksom, och ingen kommer ju att minnas eller lägga märke till mig i alla fall så. Var rätt så kul att bara svänga loss lite sådär, men musiken hade gärna fått varit lite lägre för min del.

När jag kom hem vid 04:20 så somnade jag direkt. Var totalt färdig efter den kvällen. Dessvärre vaknade jag med ont i halsen vid klockan 11, så jag fick inte sova så värst mycket.


Min halloween makeup, det var väldigt svårt att få strecken bra!

Halloween party!

Jag är bjuden på halloween party idag, av en som jag inte riktigt känner, men jag känner hennes bror. Det är ju kul! Hon lär väl bli besviken på min härliga tysthet ikväll och aldrig mer bjuda mig på nåt festligt! Nåja, vi ser ju hur det går. Jag får i alla fall spöka ut mig och ha på mig min nya klänning som kom idag, det är ju nästan det som är det roligaste i hela partyt, stå tyst och se fin ut.

Det blev lite i sista sekunden det här, och egentligen gillar jag inte sånt, men jag har ju ett par timmar på mig ändå att göra mig klar och mentalt redo. Bara att försöka göra det bästa av situationen ändå! Jag lär ju vara knäckt senare ikväll kan jag lova!

Nu ska jag gå och sminka upp mig, och förbereda inför kvällen, partyt börjar 19:00! Kommer förmodligen bilder sen ikväll eller imorgon om jag får till några bra!

Diagnoskriterierna


Tänkte gå igenom AS diagnoskriterierna och hur fet markera det som stämmer in på mig. 


Diagnoskriterier för Aspergers syndrom (DSM-IV) (Mini-D-IV, diagnostiska kriterier enligt DSM-IV-TR, 2002, Pilgrim Press, Box 42, 182 11 Danderyd)

A. Kvalitativt nedsatt förmåga till social interaktion, vilket visar sig på minst två av följande sätt: 
(1) påtagligt bristande förmåga att använda varierade ickeverbala beteenden såsom ögonkontakt, ansiktsuttryck, kroppshållning och gester som ett led i den sociala interaktionen
(2) oförmåga att etablera kamratrelationer som är adekvata för utvecklingsnivån
(3) brist på spontan vilja att dela glädje, intressen eller aktiviteter med andra (t ex visar inte, tar inte med sig eller uppmärksammar inte andra på sådant som är av intresse) 
(4) brist på social eller emotionell ömsesidighet

B. Begränsade, repetitiva och stereotypa mönster i beteende, intressen och aktiviteter vilket tar sig minst ett av följande uttryck:
(1) omfattande fixering vid ett eller flera stereotypa och begränsade intressen som är abnorma i intensitet eller fokusering
(2) oflexibel fixering vid specifika, oändamålsenliga rutiner eller ritualer 
(3) stereotypa och upprepade motoriska manér (t ex vifta eller vrida händerna eller fingrarna, komplicerade rörelser med hela kroppen)
(4) enträgen fascination inför delar av saker

C. Störningen orsakar kliniskt signifikant nedsättning av funktionsförmågan i arbete, socialt eller i andra viktiga avseenden.

D. Ingen kliniskt signifikant försening av den allmänna språkutvecklingen 
(t ex enstaka ord vid två års ålder, kommunikativa fraser vid tre års ålder).

E. Ingen kliniskt signifikant försening av den kognitiva utvecklingen eller i utvecklingen av åldersadekvata vardagliga färdigheter, adaptivt beteende (utöver social interaktion) och nyfikenhet på omgivningen i barndomen.

F. Kriterierna för någon annan specifik genomgripande störning i utvecklingen eller för schizofreni är inte uppfyllda.Gillbergs diagnoskriterier för Aspergers syndrom (Gillberg, C & Gillberg, IC, Asperger´s syndrome. Some epidemiological considerations. A research note. Journal of Child Psychology and Psychiatry, 1989, 30:631-638)

1. Stora svårigheter ifråga om ömsesidig social kommunikation:
(minst två av följande)
(a) oförmåga till kontakt med jämnåriga
(b) likgiltighet ifråga om kontakt med jämnåriga 
(c) oförmåga att uppfatta sociala umgängesnormer 
(d) socialt och emotionellt opassande beteende

2. Monomana, snäva intressen:
(minst ett av följande)
(a) som utesluter alla andra sysselsättningar
(b) som stereotypt upprepas 
(c) med inlärda fakta utan mening

3. Tvingande behov att införa rutiner och intressen:
(minst ett av följande)
(a) som påverkar den egna personens hela tillvaro
(b) som påtvingas andra människor

4. Tal och språkproblem:
(minst tre av följande)
(a) sen talutveckling 
(b) ytligt sett perfekt språk
(c) formellt, pedantiskt språk 
(d) egendomlig röstmelodi: rösten entonig, gäll eller på annat sätt avvikande 
(e) bristande språkförståelse, inklusive missförstånd i fråga om ordens bokstavliga/underförstådda innebörd

5. Problem i fråga om icke - verbal kommunikation:
(minst ett av följande)
(a) begränsad användning av gester 
(b) klumpigt, tafatt kroppsspråk 
(c) mimikfattigdom 
(d) avvikande ansiktsuttryck 
(e) egendomlig, stel blick

6. Motorisk klumpighet:
dåligt resultat vid utvecklingsneurologisk undersökning

Och så tar vi ADHD kriterierna när jag ändå har en del drag av det också.

(1) minst sex av följande symtom på ouppmärksamhet har förelegat i minst sex månader till en grad som är maladaptiv och oförenlig med utvecklingsnivån:

Ouppmärksamhet
(a) är ofta ouppmärksam på detaljer eller gör slarvfel i skolarbetet, yrkeslivet eller andra aktiviteter
(b) har ofta svårt att bibehålla uppmärksamheten inför uppgifter eller lekar
(c) verkar ofta inte lyssna på direkt tilltal
(d) följer ofta inte givna instruktioner och misslyckas med att genomföra
skolarbete, hemsysslor eller arbetsuppgifter (beror inte på trots eller på att personen inte förstår instruktionerna)

(e) har ofta svårt att organisera sina uppgifter och aktiviteter
(f) undviker ofta, ogillar eller är ovillig att utföra uppgifter som kräver mental uthållighet (t.ex. skolarbete eller läxor)
(g)  tappar ofta bort saker som är nödvändiga för olika aktiviteter (t.ex. leksaker, läxmaterial, pennor, böcker eller verktyg)
(h)  är ofta lättdistraherad av yttre stimuli
(i) är ofta glömsk i det dagliga livet

(2) minst sex av följande symtom på hyperaktivitet-impulsivitet har förelegat i minst sex månader till en grad som är maladaptiv och oförenlig med utvecklingsnivån:

Hyperaktivitet
(a) har ofta svårt att vara stilla med händer eller fötter eller kan inte sitta still
(b) lämnar ofta sin plats i klassrummet eller i andra situationer där personen förväntas sitta kvar på sin plats en längre stund
(c) springer ofta omkring, klänger eller klättrar mer än vad som anses lämpligt för situationen (hos ungdomar och vuxna kan detta vara begränsat till en subjektiv känsla av rastlöshet)
(d) har ofta svårt att leka eller utöva fritidsaktiviteter lugnt och stilla
(e) verkar ofta vara ”på språng” eller ”gå på högvarv”
(f) pratar ofta överdrivet mycket

Impulsivitet
(g) kastar ofta ur sig svar på frågor innan frågeställaren pratat färdigt
(h) har ofta svårt att vänta på sin tur
(i) avbryter eller inkräktar ofta på andra (t.ex. kastar sig in i andras samtal eller lekar)

B. Vissa funktionshindrande symtom på hyperaktivitet/impulsivitet eller ouppmärksamhet förelåg före sju års ålder.

C. Någon form av funktionsnedsättning orsakad av symtomen föreligger inom minst två områden (t.ex. i skolan/på arbetet och i hemmet).

D. Det måste finnas klara belägg för kliniskt signifikant funktionsnedsättning socialt eller i arbete eller studier.

E. Symtomen förekommer inte enbart i samband med någon genomgripande störning i utvecklingen, schizofreni eller annat psykotiskt syndrom och förklaras inte bättre med någon annan psykisk störning (t.ex. förstämningssyndrom, ångestsyndrom, dissociativt syndrom eller personlighetsstörning).


Inte lika lungt som väntat, men nästan

Blev så att jag åkte en sväng till gymmet i alla fall, min pojkvän ville det och vi tog bilen dit så man slapp gå i kylan och oljudet av andra bilar! När vi var framme vid gymmet så pratade min pojkvän med kvinnan i kassan och han bara måste vara social och ha något att säga för att starta en konversation så han sa till henne "Ja, du känner väl igen nästan allt folk som är här och springer" Vilken random dum fråga tycker jag, men hon svarar logiskt nog "Ja det blir ju så när man har jobbat här länge" Han bör ju veta svaret redan då han vet att hon har jobbat där i många många år.

Väl uppe på motionsavdelningen så tar jag crosstrainern och min pojkvän tar en cykel bredvid. Jag fokuserar mycket på TV apparaterna framför och mina egna tankar och enjoyar inte en massa prat när man motionerar. Trots det så måste min pojkvän bara säga något random konstigt för att få hålla igång käften. Jag blir bara irriterad när jag blir avbruten i det jag fokuserar på och låter hård tillbaka mot honom. Vilket inte är så bra egentligen för han tar det på ett så dåligt sätt. 

Jag lär mig aldrig att jag borde alltid träna ensam egentligen!

Sedan när vi kom hem så såklart sätter jag mig framför datorn och gör mina saker igen. Fick för mig att skriva ner en massa punkter om mina problem som förmodligen har med Autismspektrumet att göra. Tänker publicera punkterna lite senare!

Somnade snabbt!

För en gångs skull somnade jag fort, tog nog bara 5 minuter max. Berodde nog på allt det sociala och alla människor igår. Sov i 11 timmar och det var jätteskönt. Hade som vanligt gärna sovit längre!

Idag ska jag ta det jättelungt, bara sitta hemma och slappa framför datorn och surfa runt på mina sidor. Borde gå och kolla tvätttid då tvätten har vuxit nå otroligt mycket nu. Har glömt bort mina 3 senaste tvätttider så jag hoppas att jag kommer ihåg det den här gången, dock måste jag ju även komma ihåg att boka också...

Spelat lite puzzle quest 2

Har spelat lite Puzzle quest 2 nu innan läggdags för min pojkvän, han gillar inte när jag sitter och surfar så mycket, men jag har ju massvis att ta igen när jag har varit borta större delen av dagen, finns så mycket att läsa! Men jag gav med mig lite och spelade för hans skull, hur svårt det än är att slita sig från datorn. Har kommit av mig från Puzzle quest och då känns det inge roligt längre att fortsätta, ett av många spel jag har påbörjat och inte avslutat även om jag tycker väldigt myckt om spelet!

Men nu är jag här igen och kikar lite snabbt innan ljuset släcks. Har missat att läsa en sak idag, Aftonbladet, typiskt, det gillar jag inte och känns inte bra, men ska kika in snabbt på sidan och lägga upp en massa flikar på artiklar jag vill läsa till imorgon istället. 

Imorgon hoppas jag på en hel lugn dag, kan jag verkligen behöva nu när jag har varit social 2 dagar i rad. Hoppas verkligen det inte ringer något jobb, åtminstone inte tidigt på morgonen!

Helt slut!

Har nyss kommit hem från modevisningen, den var ingen höjdare såvida man inte råkar gilla modeller som fnissar och flinar och tuggar tuggummi på catwalken!

Jag känner mig fruktansvärt trött efter de här 3 timmarna, jag stod mest och såg dum ut tyckte jag, och kopplade bort när mina kompisar pratade för att det är så mycket ljud runt om kring. Nu känner jag mig mer slut än när jag har tränat 2 timmar på gymmet! Hur kan det vara så?

Blev frågad av en om jag ville följa med ut på Lördag. Jag har aldrig varit ute förut någonsin, för jag är ju nykterist. Med trevligt sällskap är det ju säkert kul, men undra om jag kommer och orka med det? Känns dumt att tacka nej om jag ändå inte har något för mig, och jag tror de andra uppskattar att jag följer med så att jag inte är en tråkmåns. Får se hur jag gör. Följer dock inte med om jag måste betala inträde, för jag har inte lust att betala pengar för att vara på ett ställe och "hänga".

Dagen idag

Klev upp 10:30 idag, gick på stan med en kompis. Var helt otroligt att hon hade frågat mig, det blev jag jätteglad över för i vanliga fall är det ju bara jag som frågar och tjatar om något.

Senare ikväll ska vi på någon modevisning av nåt slag, vi får se hur det ser ut när vi kommer dit. Affärerna ska ha erbjudanden och rabatter så jag hoppas man hittar något roligt där!

Glömsk igen, irriterad!

Blev väckt ett antal gånger på morgonen, först ringde vikariesamordningen 08:30 och sa att de tagit fel på ett datum i en bokning, så de skulle ändra den. Sen fick jag paket SMS vid 10 och sedan ett SMS från syrran vid 12. Klev upp klockan 13 och kände mig någorlunda utvilad ändå, men hade gärna legat kvar längre.

Var på väg till min pojkväns jobb, för att möta honom där så vi skulle kunna åka och handla och sedan träna. Men efter halva vägen upptäckte jag att jag hade glömt mobilen hemma så det var bara att vända om. Sedan försökte jag ringa min pojkvän och säga att jag blir mycket senare, och att jag är irriterad att jag glömde mobilen, men så var hans mobil avstängd så jag fick ringa till hans jobb telefon. Så han hade inte alls fått mitt SMS om att handla och träna. Men det går bra i alla fall och han ska komma och plocka upp mig nu snart.

Men usch för denna irritation jag känner nu, bara för att jag glömde mobilen?

Hemma från jobbet!

Ja då var jag hemma från jobbet, det var lungt och skönt sista tiden. Jag föredrar verkligen eftermiddags pass på många sätt, det enda som är synd med eftermiddag är att fritiden tar stryk. Nu hoppas jag att jag får sova imorgon, fast det är klart, ringer det jobb imorgon så tar jag det, men jag kommer vara sååååå himla trött om de ringer!
Var förresten duktig när jag gick tillbaka till jobbet efter rasten. På vägen tillbaka så hade jag med mig *drumrolls* ICA blanketten och paket avin! Så jag gick in på ICA Nära och lämnade in blanketten, och han som satt i kassan hade lite svårt att hitta personnumret på min legitimation, och fumlade lite så han frågade bara "Säg ditt personnummer istället" Känns bra att se andra fumla lite emellanåt, så mår man lite bättre, även om jag är extremt mycket fumligare än andra!
Hämtade ut mitt paket från OKQ8 också, det var ett paket från e.l.f, hade köpt denna när de hade gratis frakt!
http://www.eyeslipsface.co.uk/product.asp?prodID=96&currency=SEK
Väldigt bra priser har de måste jag säga! Nu återstår bara att se kvaliten av det jag har köpt. Har hört mycket gott om sidan i alla fall!
Ja då var jag hemma från jobbet, det var lungt och skönt sista tiden. Jag föredrar verkligen eftermiddags pass på många sätt, det enda som är synd med eftermiddag är att fritiden tar stryk. Nu hoppas jag att jag får sova imorgon, fast det är klart, ringer det jobb imorgon så tar jag det, men jag kommer vara sååååå himla trött om de ringer!

Var förresten duktig när jag gick tillbaka till jobbet efter rasten. På vägen tillbaka så hade jag med mig *drumrolls* ICA blanketten och paket avin! Så jag gick in på ICA Nära och lämnade in blanketten, och han som satt i kassan hade lite svårt att hitta personnumret på min legitimation, och fumlade lite så han frågade bara "Säg ditt personnummer istället" Känns bra att se andra fumla lite emellanåt, så mår man lite bättre, även om jag är extremt mycket fumligare än andra!

Hämtade ut mitt paket från OKQ8 också, det var ett paket från e.l.f, hade köpt denna när de hade gratis frakt för några dagar sedan!
http://www.eyeslipsface.co.uk/product.asp?prodID=96&currency=SEK
Det dumma var att jag glömde att köpa en primer till den! Nåja, kanske får ta och beställa något igen snart. De har väldigt bra priser tycker jag, nu återstår det bara att se hur kvaliten är, men jag tror att den är bra då jag har hört mycket gott om sidan!

Disken hopar sig!

Disken börjar bli stor igen, och det börjar bli lite smått stökigt här. Tänk att för ca 15 timmar sedan var det så rent och fint här. Det går fort, för fort! Fort precis som den här 2.5 timmes rasten gick, nu är det dags att göra sig redo att gå tillbaka till jobbet!

Glömsk som vanligt!

Kom just ihåg att jag har ett paket att hämta ut, fick avin i Fredags, men jag har nu 3 dagar i rad glömt att gå och hämta ut paketet! Men det är inte värre än när jag jämt glömmer bort att lämna in ICA kort blanketten. Man får ju ta hem och fylla i den och sen gå tillbaka till butiken och lämna lappen och legitimera sig o.s.v, men jag har nu i nästan 9 månader glömt att lämna den... Får verkligen hoppas att jag kommer ihåg den nästa gång jag handlar på ICA!

Rast från jobbet!

Nu har jag 2.5 timmes rast från jobbet. Phew! Den behövs verkligen kan jag lova, en kollega stressade nästan ihjäl mig med en massa "gör inte så, gör si!" Alltid hittar hon något fel man gör, och hon gör mig nervös. Dessutom skall det alltid gå så snabbt när man flyttar och vänder kunden och för mig blir det bara sämre av att allt går så fort, för då kan jag inte tänka klart och glömmer vad som ska göras. Men förmodligen menar hon nog bara väl, det är bara synd att jag känner mig knäckt efter att ha jobbat med henne. Efter rasten så jobbar vi bara 1 halvtimme tillsammans, sen jobbar jag ensam, skönt att få lugn och ro och ingen som bevakar en!

Trött som vanligt!

Man är inte bara trött, utan det finns också alltid en sorts ångestkänsla av att stiga upp, spelar ingen roll om jag sovit 4.5.6.7.8.9.10.11.12 timmar, så är det precis som att jag inte vill vakna på en ännu längre tid.

Nu ska jag äta upp mina ägg och bacon och skynda iväg och jobba. Usch för att börja klockan 7 på morgonen!

Sent

Ja, nu är klockan mycket igen, och jag ska upp och jobba klockan 07:00-21:00! Känner mig inte ett dugg trött, men kommer att vara dödstrött när jag ska kliva upp vid 6. Alltid är det svårt att finna ro på kvällarna, just för jag är som mest aktiv och kreativ då. Pigg som en mört, som folk brukar säga, undra vart de har fått det ifrån, är mörtar piggare än andra fiskar? Konstiga uttryck människan kommit på genom åren!

Har letat efter en bloggdesign halva kvällen, och sedan ritat en profil bild. Allt tog sin lilla tid innan man var nöjd! Men nu är det färdigt!
Nu ska jag försöka sova, vi får se hur det går!

Städat klart!

Nu har jag städat klart, ser rent och bra ut, men garderoberna är ganska o organiserade istället. Jag har lite svårt att ställa saker på en bra plats så att det ser bra ut. Men det är ju ingen som ska kolla i mina garderober ändå så!

Nu känns det lite konstigt, var inställd på att min pojkvän skulle komma hit ikväll, men han säger att han kommer imorgon istället och då blev det inte som jag hade tänkt mig riktigt, nästan lite kaos faktor av en sådan liten grej som att han kommer imorgon istället. Det går inte riktigt att beskriva känslan, men det känns inte bra att det inte blev som det var planerat.

Då är bloggen startad!

Äntligen har jag kommit igång med min blogg! Den ska handla om min väg till möjligtvis Aspergers syndrom diagnos.

 

Jag har i över 1 års tid nu misstänkt att jag har AS, det hela började med att jag hade en lång depression sommaren 09. Depressionen handlade om missförstånd mellan mig och min pojkvän, brist på vänner, känslan av att vara misslyckad/annorlunda, höga prestationskrav med mera. Men som tur var tog jag mig ur den tillslut och mådde bättre.

 

Men jag var ändå nyfiken på det här med depression, "vad hur varför" tänkte jag. Äsch, jag googlar runt lite och fördjupade mig i det här med depressioner, och så kom jag över en artikel om en kvinna som sökte hjälp för depression, och fick sedan diagnosen ADHD. När jag läste den så kände jag igen mig en hel del i henne och började googla runt på ADHD, och genom det så stötte jag även på Aspergers Syndrom. Där kände jag igen mig enormt mycket och tänkte att det kanske är därför jag känner mig annorlunda mot för andra?

 

Därefter har jag läst många historier om AS, och verkligen känt att "det där är ju jag" Jag har följt forum och gjort internet tester som ger en indikation om att man kanske borde kolla upp det.

 

Ja, det var hur allt startade, men vem är jag då?

 

Jag är en tjej på 23 somrar som har bott 2.5 år (och fortfarande bor) i Kiruna. Jag spring vikarierar som personlig assistent, vilket kan vara jättejobbigt för vardagen blir ett kaos när man inte vet något i förväg. Det värsta som finns är när de ringer 7 på morgonen, "kan du jobba nu?" Men jag får ta den tid jag behöver för att ta mig till jobbet. De förstår ju att man inte är någon gud i alla fall. I övrigt är det ett rätt bra jobb, förutom att jag hatar att ringa andras telefonsamtal. Det sköna med jobbet är att kunderna jag jobbar hos pratar inte så mycket eller inte alls så jag behöver inte vara speciellt social.

 

Min fritid spenderar jag mycket till att surfa, googla runt på saker jag finner intressant, just nu handlar det mest om information om Autismspektrumet. Jag spelar även mycket TV-spel när jag väl sliter mig från surfandet. Mina favoriter är Super Mario i alla hans olika spel, Legend of Zelda och Sonic the Hedgehog + en massa fler. Jag är väldigt skicklig på mina spel när jag väl har satt mig in i dem.

 

I övrigt är jag en tankspridd, glömsk typ med stökig lägenhet. Jag gillar inte ironi och osanningar, det är fruktansvärt svårt att veta när någon menar något eller inte, lite kan jag väl, sådana där jättesjälvklara, men när en person låter så seriös och det skulle kunna vara seriöst så går jag på det direkt. Lögner är det värsta som finns, folk försöker lura mig hela tiden, men när jag märker att något inte stämmer så går jag till botten med det och får fram sanningen tillslut!

 

Det var lite "kort" om mig, jag hade nog kunnat skriva en hel uppsats om mig, men det hade tagit hela dagen och det hade nog ingen orkat läsa ändå så, och så måste jag verkligen ta itu med den förbannade städningen innan min pojkvän kommer hem!


RSS 2.0